Hoş Geldiniz!
AĞ GÜVENLİĞİ ÇÖZÜMLERİ
Ağ güvenliğini sağlamak için kapsamlı bir yaklaşım benimsenmeli ve farklı alanlarda çeşitli çözümler kullanılmalıdır. Bu çözümler, ağın korunması, tehditlerin tespiti, analizi ve ağ verimliliğinin artırılması gibi konuları kapsamaktadır. Mikron Bilgisayar, uluslararası sertifikalara sahip teknik uzmanları aracılığıyla, bu çözümlerin projelendirme, kurulum, yapılandırma ve bakım hizmetlerini sunmaktadır.
DAĞITILMIŞ HİZMET REDDİ (DDOS)
Hizmet reddi (DoS), bir ağın internete bağlı hizmetlerini geçici veya sürekli olarak aksatarak, ağ kaynaklarına erişimi engelleyen bir siber saldırı türüdür. Dağıtılmış hizmet reddi (DDoS) saldırıları ise, ticari kullanımı engellemeyi veya kurumların internet erişimini sınırlamayı amaçlayan, birden fazla teknik kullanılarak gerçekleştirilen saldırılardır. Bu saldırılar bazen kurumları tehdit ederek ödeme yapmaya zorlamak için de kullanılabilir. DDoS savunma ürünleri ve hizmetleri, bu tür saldırıları tespit ederek azaltır. Herhangi bir web sitesi DDoS saldırısına maruz kalabilir ve saldırganlar, internet erişimini engellemek için web dışı kaynakları hedefleyebilir. İyi bir DDoS azaltma sağlayıcısı, büyük çaplı bir saldırı sırasında bile bir şirketin web sitesine erişimi geri yükleyebilir. DDoS azaltma hizmetlerinden yoksun olan işletmeler, saldırılarla maddi kayıplar yaşayabilir ve itibarlarını olumsuz yönde etkilenebilirler. Bu nedenle, DDoS azaltma hizmetleri, internete erişimini koruması gereken her işletme için önemli bir yatırımdır.
GÜVENLİK DUVARI (FW – NGFW)
Kurumsal güvenlik duvarları, uygulama düzeyinde denetim sağlayan, kimlik bilinci ve izinsiz giriş önleme gibi özellikleri ile güvenlik duvarı dışından istihbarat kullanarak bağlantı noktası/protokol denetiminin ötesine geçen ve engelleyen derin paket denetim güvenlik duvarlarıdır. Bu güvenlik duvarları, bulut tabanlı gelişmiş tehdit algılama (ATD) ve tehdit istihbaratı (TI) gibi ekstra yeteneklere sahiptir. Bu teknolojiler, statefull Firewall’ların yerini alarak gelişerek büyük ölçüde pazarın liderliğini sürdürmektedir. Güvenlik duvarına eklenen artan hizmet sayısı ve public ve private cloud alanlarının etkileri, veri merkezi içinde rekabet sağlayan güvenlik duvarları gibi gelişmelerle birlikte bu teknolojinin daha da gelişeceğini göstermektedir. Kurumsal güvenlik duvarları, IaaS ortamlarıyla daha iyi entegrasyon göstermek için daha yumuşak politika otomasyonu sağlamakta ve şifreli trafiğin yükselişi nedeniyle donanım ve yazılım geliştirmeleriyle şifre çözme kapasitesini ve performansını artırmaya yönelmektedir.
- 1.Nesil- Paket Filtrelemeli FW: ACL ile adres ve port filtrelemesi, Network Address Translation (NAT)
- 2. Nesil – Durum Denetimli FW (Stateful Inspection) FW: 1. Nesile ek olarak Oturum kontrolü, IPSec VPN
- 3. Nesil -Birleşik Tehdit Yönetimi FW (UTM FW): 2. Nesile ek olarak Derin Paket Analizi ve Oturum kontrolü; IPS/IPD ; URL Filitreleme; AntiSpam
Son Nesil – Uygulama Kontrol Güvenlik Duvarları (NGFW’ler), 3. Nesil güvenlik duvarlarına ek olarak uygulamaları tanıma ve kontrol etme yeteneği, SSL VPN, SSL trafik analizi, gelişmiş tehdit istihbaratı (TI) ve malware analizi için Sandbox özellikleri sunar. Bu özellikler sayesinde, NGFW’ler daha kapsamlı bir güvenlik sağlayarak, uygulama tabanlı trafiği daha iyi yönetir ve SSL trafiğini analiz ederek, gizli tehditleri tespit eder. Ayrıca, güvenlik duvarına eklenen Sandbox özelliği sayesinde, malware analizi yaparak, bilinmeyen tehditleri tespit eder. Bu sayede, NGFW’ler daha kapsamlı bir güvenlik sağlayarak, kurumların siber saldırılardan korunmasına yardımcı olur.

YAZILIMSAL TANIMLANMIŞ GENİŞ ALAN AĞI (SDWAN)
SD-WAN ürünleri, geleneksel şube yönlendiricilerinin yerini alması beklenen yenilikçi bir teknolojidir. SD-WAN ürünleri, birden fazla WAN bağlantısında güvenli yollar oluşturabilen, esnek bir yapıya sahiptir. SD-WAN ürünleri, işletmeler tarafından doğrudan yönetilebileceği gibi, yönetilen bir hizmet teklifi ile de yönetilebilir. Bu sayede, işletmelerin ihtiyaçlarına göre özelleştirilebilen SD-WAN ürünleri, daha güvenli ve daha hızlı bir ağ bağlantısı sağlayarak, işletmelerin verimliliğini artırır.
Günümüzdeki WAN teknolojileri, şube internet trafiğinin neden olduğu yük, router’ların uygulama duyarlılığı eksikliği nedeniyle QoS sağlanamaması, operasyon ve yönetim zorlukları, şube güvenliği açıkları (back door vs.), daha yoğun kullanılan cloud servisleri, esneklik eksikliği ve WAN optimizasyonu eksikliği gibi birçok sorunla karşı karşıyadır. Bu sorunlar, işletmelerin ağ bağlantısı performansını olumsuz yönde etkileyerek, verimliliklerini düşürür. Bu nedenle, yenilikçi teknolojilerin kullanımı ile bu sorunların üstesinden gelinmesi gerekmektedir.
Aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli özellikler sunmaktadır:
SD-WAN teknolojileri, kurulumu kolaylaştıran Zero Touch özelliği, uygulama tanıma yeteneği, dinamik link seçimi, farklı linklerin tek bir SD-WAN linkinde birleştirilmesi, WAN optimizasyonu, ortamdan bağımsız veri iletimi (ADSL, PON, 5G, 4G, ME, F/O vb.), basitleştirilmiş yönetim, detaylı trafik izleme ve şube trafiğinin ayrıştırılabilmesi gibi birçok yenilikçi özellik sunar. Ayrıca, şubelerde güçlü bir güvenlik duruşu sağlayarak, işletmelerin verilerini korur. Bu özellikler sayesinde, SD-WAN teknolojileri, işletmelerin ağ bağlantısı performansını artırarak, verimliliklerini ve karlılıklarını artırır.
AĞ ERİŞİM KONTROLÜ (NAC)
Ağ Erişim Kontrolü (NAC), kurumların hem kullanıcı odaklı cihazlar hem de Nesnelerin İnterneti (IoT) cihazları tarafından kurumsal ağlara erişimi kontrol etmek için politikalar uygulamalarını sağlayan yenilikçi teknolojilerdir. NAC çözümleri, kablolu ve kablosuz aygıtları profillemek, tanımlamak ve yapılandırmalarını değerlendirmek için kullanılır. Örneğin, kuruluşlar tablet ve akıllı telefonlara kablosuz LAN erişimi sağlayabilir, ancak izinlerin yalnızca internet erişimi veya şirket ağına erişim için kullanılıp kullanılmayacağını belirlemek için farklı içerik değişkenleri (konum, saat / tarih, haftanın günü veya cihaz türü gibi) kullanabilir. İşletmeler genellikle NAC’ın diğer güvenlik bileşenleri ile entegrasyonundan faydalanarak daha kapsamlı bir güvenlik sağlarlar.
Birçok NAC üreticisi SIEM, NGFW’ler ve gelişmiş tehdit savunma (ATD) çözümleri ile entegre olmuştur. NAC kullanım talepleri arasında harici bir yükleniciden veya misafirden erişim yönetimi ve IoT gibi kullanıcı odaklı olmayan cihazların yönetimi de bulunmaktadır. NAC çözümleri için, politika yaşam döngüsü yönetimi, güvenlik duruş kontrolü, konuk yönetimi, profil oluşturma ve görünürlük, IoT cihazlarına karşı koruma için uygun ağ bölümlemesi (segmentasyon) gibi özellikler önemlidir. IoT temelli saldırılardan korunmak için NAC çözümleri, kurumda BT farkındalığı olmadan kısmen veya tamamen kurumsal veri ağlarına bağlı olan IoT cihazlarını tespit eder ve uygun bir ağ bölümlemesi ile koruma sağlar.
YENİ NESİL GÜVENLİK İHLALİ TESPİT VE ÖNLEME SİSTEMİ (NGIDPS)
IDPS teknolojileri, gelişmiş analitikler aracılığıyla birinci nesil IPS yeteneklerinin ötesine geçerek, tehditleri tespit etmenin yanı sıra uygulamaları da fark ederek tam bir görünürlük sağlar. Bu teknolojiler, UEBA, ML/AI gibi yenilikçi analitik araçları kullanarak, kullanıcı görünürlüğü ile içerik ve içerik farkındalığı sağlar. Tehdit istihbaratı (TI), gelişmiş tehdit tespiti (ATD), ML/AI ve sandboxing gibi yeni bilgi kaynaklarının birleştirilmesi, IDS/IDP teknolojilerindeki gelişme trendini oluşturur. IDS/IDP teknolojileri hala yaygın olarak kullanılmaktadır ve UEBA yeteneklerini sunmak için ML/AI gibi ileri analitik araçların kullanımı gibi önemli yenilikler göstermiştir.